Jubileum Mini Veiling

Bekijk hier online de catalogus met artikelen van onze mini veiling. Veiling voorwaarden & spelregels Welkom bij de feest veiling van de Kringloper Almere. Wij hebben mooie en bijzondere artikelen

lees meer

Save the dates!

De planning van ons filiaal in Almere is rond. Er is veel vraag naar dus we delen de data alvast met u! Op 16 oktober starten we met de kerst!

lees meer
Afbeelding De Gooische Waardetas

De Gooise Waardetas

De Gooise Waardetas brengt werkgelegenheid en hergebruik samen

In de regio Gooi en Vechtstreek start begin mei een proef met het apart inzamelen van gebruikte boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en gereedschappen. Inwoners van postcodegebied 1403 kunnen daarvoor een speciale tas aanvragen: De Gooise Waardetas. Het ophalen, repareren en verkopen van de gebruikte spullen levert extra werkgelegenheid op voor de verschillende locaties van De Kringloper, de kringloopwinkels die onderdeel zijn van Tomingroep. Ook draagt het bij aan minder afval en meer hergebruik. Wanneer de proef een succes is, wordt bekeken of ook andere wijken in de regio Gooi en Vechtstreek gebruik kunnen gaan maken van De Gooise Waardetas.

210001227 - GAD - Socials Waardetas1 1200x675 Twitter.jpg

Proef in postcodegebied 1403
De proef start in postcodegebied 1403 in Bussum. Inwoners van deze wijken krijgen een brief met informatie over het project en hoe ze de speciale tas kunnen aanvragen. Wanneer de tas vol is, kan een afspraak worden gemaakt om hem te laten ophalen. Het inzamelen wordt gedaan door medewerkers van De Kringloper. Op deze manier doen zij werkervaring op, gericht op doorstroming naar een reguliere baan. De opbrengsten van dit project komen geheel ten goede aan het realiseren van werkervaringsplekken.

Tweede leven voor gebruikte spullen
De ingezamelde boeken, speelgoed, gereedschappen en apparaten worden na binnenkomst gesorteerd. Spullen die nog goed bruikbaar zijn, krijgen een tweede leven via de winkel van De Kringloper in Naarden. Op termijn is het de bedoeling dat de overige producten worden opgeknapt of gerepareerd en daarna alsnog worden verkocht in de winkel.

Werkervaring voor werkzoekenden
Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen via hun klantmanager van de gemeente of het UWV meer informatie krijgen over deelname aan de Gooise Waardetas. Het project is een gezamenlijk initiatief van de acht samenwerkende gemeenten in de Regio Gooi en Vechtstreek. Het is onderdeel van de regionale werkgelegenheidsprogramma’s ‘Werken aan Werk’ en ‘Perspectief op Werk’.

Meer informatie over De Gooise Waardetas is te vinden op www.gad.nl/waardetas

Facebook
Twitter
LinkedIn