vtwonen: Achter de schermen bij De Kringloper

Weer een leuk artikel van vtwonen waarin onze collega’s Irene, Mariette en Mohammed uitleggen hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij De Kringloper!  https://www.vtwonen.nl/wooninspiratie/tweedekans/achter-de-schermen-bij-een-kringloopwinkel-soms-krijgen-we-iets-binnen-wat-we-voor-duizenden-euros-kunnen-verkopen/

lees meer

De Kringloper Naarden in vtwonen

Vtwonen is in 2023 gestart met een nieuwe rubriek: ‘Tweede kans’. Hierin zoekt styliste Fietje in de kringloopwinkel naar tweedehands schatten die ze met DIY’en (doe-het-zelf) helemaal naar wens maakt. In haar zoektocht

lees meer
KAF, expositie thuis

Kringloper werkt samen met KAF voor tentoonstelling “Thuis”

De Kringloper in Almere werd benaderd voor een samenwerking voor het inrichten van de huiskamers voor een tentoonstelling in Almere. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) heeft begin deze maand een nieuwe tentoonstelling geopend in de Almeerse Kunsthal. In de tentoonstelling ‘Thuis’ staan de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal.

Horen, ruiken en kijken
In de tentoonstelling ga je op huisbezoek bij inwoners van Almere. Geluidskunstenares Elise ’t Hart ging op bezoek bij verschillende huishoudens en creëerde geluidsverhalen voor de tentoonstelling, om zo het onzichtbare zichtbaar te maken. De geluiden worden gecombineerd met geuren, zorgvuldig samengesteld door geuroloog Jorg Hempenius. Het wordt compleet gemaakt met de inrichting van de huizen. De inrichting van de huizen, gecombineerd met beeldende kunst van Inez de Brauw, maakt de tentoonstelling compleet. De drie meeste essentiële aspecten die van een huis een thuis maken.

210604-ffR5-8592.jpg   210604-ffR5-8639.jpg

De Kringloper in Almere was direct enthousiast over deze bijzondere samenwerking. “Het mooie aan deze tentoonstelling is dat het écht gaat over Almeerders. Er is specifiek gezocht naar meubels en accessoires die vergelijkbaar zijn met de spullen uit de huizen die zijn bezocht. De spullen die uit onze winkel komen, zijn ook afkomstig uit Almere. Na de tentoonstelling komen de meubels en accessoires ook weer terug in onze winkel in Almere voor de verkoop. Daarnaast is het voor ons natuurlijk een mooie manier om nieuw publiek te tonen wat voor mooie en bijzondere producten er in De Kringloper in Almere te vinden zijn,” vertelt bedrijfsleider Susan Douwma.

De tentoonstelling ‘Thuis’ is nog tot en met 17 oktober te bezoeken in de Kunsthal in Almere. Meer informatie is te vinden op de website van Kunstlinie Almere Flevoland.

Facebook
Twitter
LinkedIn